Köszöntő

Amikor elérkezik a karácsonyt megelőző adventi időszak, időnként megjelenik előttünk a közelgő ünnep egy-egy emlékezetes pillanata. December elejének kétségtelenül sajátos hangulata van, ám szerte Európában városonként mindig más és más arcát mutatja az adventi forgatag.
A fényfüzérek gazdagsága, a forralt bor illata, a település központjában összesereglő sokaság ugyan sokat elmond az odavalósi emberek hagyománytiszteletéről, lehetőségeiről, sőt a hely turisztikai vonzerejéről is, azonban advent lényegéhez csak a személyes megszólítottságon keresztül juthatunk el. Lehet ez a gyerekek színpadi előadásának egy számunkra sokat jelentő sora, egy adventi dal vagy találkozás egy rég nem látott ismerőssel. Legyen bárhogy is, advent a másik ember jelenléte nélkül, elfedve a betlehemi jászol titkát, csupán reklámba illő külsőség marad.
Ahogy az elmúlt évek során megtapasztalhatták, arra törekszünk, hogy az óbudai Fő téren nyitott, mégis igazi családi, közösségi esemény részese lehessen mindenki, aki ellátogat hozzánk decemberben. Az iskolások és az idősek előadásai a szülők generációjának figyelmére számítanak, miközben a fiatalok számára a jégpályák jelenthetnek hangulatos találkozási pontot.
Ünnepi dalokkal, hangszeres muzsikával, adventi ízekkel, és a közelgő ünnep melegével várjuk Önöket az év utolsó hónapjának minden hétvégéjén. Osztozzanak velünk a várakozás lélekemelő pillanataiban!


Bús Balázs
Óbuda-Békásmegyer polgármestere

screen-shot-2016-11-18-at-09-50-20