Adventi adománygyűjtés 2018

A kezdeményezés nagykövete: Tóth Gabi énekesnő

Az Advent Óbudán rendezvénysorozatnak idén is kiemelten fontos pillére az adventi adománygyűjtés, amely mára tradicionális hozzátartozója lett a rendezvénynek. Ebben az évben a kerületben működő, Balázs Lajos Óbudai Civil Díjjal kitűntetett Elveszett Állatok Alapítványt lehet segíteni. Az alapítvány elhivatott munkatársai egészségmegőrző és betegség megelőző, gyógyító, rehabilitációs tevékenységet végeznek elhagyott vagy egyébként – akár a gazdája szociális helyzete miatt – rászoruló kisállatok részére. A gyógyító tevékenységen túlmenően befogadják és elhelyezik a hontalan állatokat. Az alapítvány Magyarországon egy eddig egyedülálló programot indított el az óvodások és általános iskolák tanulóinak oktatása, ismeretei bővítése érdekében. Évente mintegy 15.000 gyermekkel igyekeznek megismertetni azt a szemléletet, amely révén felnőttként környezettudatos, felelős állattartóvá válhatnak.

Az alapítvány munkatársaival, védenceikkel és Tóth Gabival december 2-án, vasárnap 16.00–18.00 óra között találkozhatnak a Szindbád rendezvényteremben (Fő tér 2.).

Az alapítvány ezen kívül december 8-án, szombaton 16.00–18.00 óra között is várja az érdeklődőket ugyancsak a Szindbád rendezvényteremben.

Az alapítvány megbízásából pénzbeli adománygyűjtéssel segítjük munkájukat. Pénzadományaikat a Fő téren, az Óbudai Kulturális Központ házaiban és az Esernyősben kihelyezett gyűjtőurnákba tehetik.

Köszönjük támogatását!