Advent Óbudán
2017. 12. 01-23.

Kaszásdűlő, Pethe Ferenc tér

1033 Budapest, tel.: 247-3604, www.kulturkozpont.hu

November 29. szombat 15.00 Hangszersimogató – Adventi hangolódás

Bársony Bálint és zenekarának interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A már megszokott zenei foglalkozás – ismerkedés a hangszerekkel, közös zenélés, együtt éneklés – ünnepi hangulatban, karácsonyi dalokkal vár mindenkit, egy örömmel és szeretettel teli játékra.

A koncert után 18.00 órától közös zenélés, betlehem avatás, adventi fények, forralt bor, forró tea, kürtőskalács a téren.

December 5. péntek 17.00 Mikulás meglepetés

A 3K Mikulása várja a kicsiket a téren.

December 5. péntek 19.00 Octovoice Énekegyüttes koncertje

Az Octovoice Énekegyüttes előadásaiból a profizmus, a könnyedség és a jókedv árad, bemutatva, hogy elgépiesedett világunkban milyen különleges élményt képes szerezni az emberi hang. 2005-ben jelent meg első CD-jük Christmas Time címmel. Műsorukban többek közt erről a lemezről is acapella adnak elő dalokat, igazi karácsonyi hangulatot varázsolva a térre.

December 12. péntek 18.00 Fenyőfaállítás és díszítés a környék óvodásaival, kis– és nagyiskolásaival, valamint a Jövőbarát Alapítvánnyal közösen.

December 19. péntek 16.00 – 19.00 Karácsonyi kézműves alkotóház és vásár

Kreatív foglalkozás kicsiknek és nagyoknak ünnepi hangulatban. Anyagköltség: 300 Ft.

Karácsonyi apróságok vására.

December 19. péntek 17.00 Beszélő Muzsika – Adventi népszerű dallamok

Adventus Domini, az Úr eljövetelének időszaka a várakozásról és a fény születésére való lelki felkészülésről szól. A Beszélő Muzsika decemberi műsorán a karácsonyi ünnepkör hangulatához illő, a benső világunk megerősítését segítő kamarazenét hallhatunk különböző, egymásra ható kultúrkörökből, ősi szertartásokból, néphagyományokból Bartha Katalin és művésztársai előadásában.

A téren kürtőskalács és forralt bor.

Az adventi programokra a belépés díjtalan.

3k_advent