Óbudai Múzeum

1033 Budapest, Fő tér 1., Tel.: 06 1 250 1020, www.obudaimuzeum.hu

November 27. kedd    december 19. szerda Adventi múzeumpedagógiai foglalkozások
1-2. osztályosoknak – Játékok karácsonya
A „Játék a városban” című kiállításunk tárgyainak aktív bevonásával körbejárjuk az adventi időszak szokásait és hagyományait. Miket sütünk, főzünk karácsonykor? Milyen eszközöket használtak régen egy karácsonyi vacsora elkészítéséhez? Milyen díszeket akasztottak a fákra hajdanán? Milyen ajándékokat kaphattak a gyerekek szülei, nagyszülei? Többek közt ezekre is fény derül a tematikus múzeumi óra során. A foglalkozás végén karácsonyi alkotásunkat is elkészítjük.
regisztráció: gyermekprogram@obudaimuzeum.hu
3-4. osztályosoknak – Századok karácsonya
A karácsonyi hagyományaink az évszázadok alatt sokat változtak.  Mit ünneplünk karácsonykor? Mióta állítunk karácsonyfát? A foglalkozás során a helytörténeti kiállításunk tárgyait segítségül hívva megismerjük az ünnepkör történetét, miközben egy zseblámpával járjuk végig kiállításunkat. A programot kézműves foglalkozás egészíti ki a karácsony jegyében.
Regisztráció: gyermekprogram@obudaimuzeum.hu
December 2. vasárnap 10.00–12.30 Adventi családi nap – kisgyermekes családoknak
10.00–11.00 Játékok karácsonya – családi foglalkozás
A „Játék a városban” című állandó kiállításunk ad otthont családi napunknak. Régmúlt idők játékainak segítségével elevenítjük fel az adventi időszak fontosabb állomásait és tárgyait. A műtárgyakat szemlélve megidézzük a karácsonyi fogásokat, díszeket és felfedezzük milyen játékok lapulhattak szüleink és nagyszüleink várva várt karácsonyfái alatt. A foglalkozás végén karácsonyi alkotást készítünk közösen.
11.00–12.30 Karcolj karácsonyt! – Karácsonyi üdvözlőlap készítés kicsiknek és nagyoknak. Ajánlott korosztály: 6 éves kortól.
Regisztráció: gyermekprogram@obudaimuzeum.hu